Weblån

Webblån liknar mobillån och smslån, men man gör ansökningen online. Det är ett snabblån, alltså ett mindre, kortvarigt lån som man ansöker om via internet. Webblån är perfekt vid oväntade utgifter eller om man snabbt behöver kontanter. Det ger en extra ekonomisk säkerhet närhelst man behöver det.
Ansökningen om Webblån är enkel och snabb med besked direkt. Ansöker du under kontorstid, har du oftast pengarna på kontot efter bara 15 minuter.
Att ansöka om Webblån är lättare än med smslån, du fyller bara i ett formulär via datorn, får besked direkt och behöver inte besöka någon bank.

Låna trots betalningsanmärkning

Det finns alternativ även för dig med betalningsanmärkningar. Har du någon säkerhet för lånet brukar det inte vara några problem, men det finns också långivare som kan bevilja lån utan säkerhet, trots anmärkningar. Gör ansökningar hos flera långivare, det kostar inget att ansöka.
Många snabblån och smålån såsom smslån, webblån och mobillån accepterar ofta ansökningar trots betalningsanmärkningar. Eftersom du som har en betalningsanmärkning räknas som mindre pålitlig på grund av tidigare misskött ekonomi, får du oftast sämre villkor än de som är anmärkningsfria. Du kan behöva ansöka hos flera långivare innan du hittar någon som erbjuder dig ett lån trots dina anmärkningar, men det är verkligen inte omöjligt oavsett om du söker snabblån, billån eller bolån.

Vilka är fördelarna med webblån?

För alla som vill ha de bästa villkoren är det lätt att jämföra lån på internet. Du hittar enkelt all information, bland annat priser, avgifter och räntor. Genom en jämförelse hittar du lätt det lån som passar dig och dina behov bäst. En annan fördel är att det går snabbt att ansöka och oftast får du svar direkt om lånet blivit beviljat. Du slipper gå mellan bankerna och fylla i formulär, istället anger du all din information på långivarens hemsida och skickar snabbt och enkelt iväg din ansökan.
Du hittar också alla lånevillkor på långivarens hemsida och vet på så sätt precis vad som gäller när du lånar genom internet.

Saker att tänka på vid ansökan om webblån

Kom ihåg att titta på flera långivares villkor innan du ansöker om ett lån via internet. Priser och avgifter kan skilja sig mycket, så det är bra att jämföra innan man bestämmer sig. Läs noggrant igenom återbetalningsplanen och använd gärna den lånekalkyl som brukar finnas på långivarens hemsida, för att räkna ut den beräknade månadskostnaden. Tänk över ditt beslut och var säker på att du kan sköta din återbetalning. Ta aldrig lån i onödan!

Villkor hos olika långivare

Villkoren hos de olika långivarna kan skilja sig åt, grundläggande är i alla fall att du ska ha en fast adress och varit bosatt och skriven i Sverige sedan ett par år. Åldersgränsen kan skilja lite, men du måste vara myndig.
Har man fast inkomst, inga skulder eller betalningsanmärkningar, är det inga problem att få ett internetlån. Gör en ansökan, banken gör en kreditupplysning och efter det kan du få lånet.